Тут справжній порядок — як у доброго господаря: техніка в гаражах, дрова — під стріхою.

За словами директора підприємства Богдана Шойного, котрий постійно опікується поліпшенням умов праці робітників і всього персоналу, оновлено насамперед побутову кімнату для водіїв. Отже, тепер тут діє сучасна душова з усім необхідним. Подбали і про те, аби належним був порядок у підсобних приміщеннях, охайним став склад, де окремо зберігатимуть насіння дерев та запчастини. «Омолодили» й гараж для всієї техніки. Діє мийка для автомобілів і тракторів. А ще подбали про місце стоянки пожежного автомобіля і пожежну водойму. І це було обов’язковою умовою, яку ставило перед майстрами керівництво лісгоспу. Адже поруч колють і складують дрова. Тому протипожежна безпека — на чільному місці.

— У лісництві, — розповідає провідний інженер із заготівлі Михайло Буркало, — постійно зберігається стратегічний, так би мовити, запас дров — двісті кубометрів. Адже не кожна зима лагідна. Тому ми ними й запасаємося.

До речі, колоті дрова лісгосп відпускає як юридичним особам, так і населенню. Забезпечує практично всіх жителів, хто хоче придбати це традиційне паливо. Бюджетним установам Берегова і району плани поставок виконано.

Уже з наступного року в Кідьоші директор лісгоспу Б. Шойного планує розмістити устаткування, аби переробляти й ту низькоякісну несортову дубову деревину, яку відбирають у дрова і відрізки якої завдовжки метр п’ять — метр десять сантиметрів. З таких коротких власне відходів виготовлятимуть дошку для підлоги. На таку продукцію існує доволі немалий попит і її продаватимуть, зокрема, населенню.

Отже, все повинно давати прибуток. Такий тут ґаздівський підхід. Тому й цілком закономірно, що Берегівський лісгосп нещодавно відзначено престижною національною нагородою «1000 кращих молодих підприємств України».

Фото надано лісгоспом.