На знімку: українські та японські школярі з листівками для друзів.

Започатковано її ще 2013 року з ініціативи БФ «Заложники Чорнобиля». Це стало продовженням багаторічної кампанії, яку проводила японська сторона, надсилаючи вітальні листівки з Новим роком та 

Різдвом Христовим дітям з постраждалих від радіації районів Житомирщини. Фонд збирав різдвяні листівки, виготовлені місцевими школярами, та пересилав їх дитячим закладам і громадським організаціям постраждалих регіонів Японії та своїм партнерам — асоціації «Чорнобиль — Тюбу».

Діти з Японії морально підтримували своїх українських однолітків 25 років. У кожній вітальній листівці вони писали українською «Бажаємо здоров’я», «Тримайтесь», «Ми за дружбу з вами». Їх фонд передавав у дитячі лікарні, інтернати, санаторії, садочок «Сонечко» в Народичах та школи Народицького, Овруцького і Коростенського районів.

Нині юні житомиряни виготовляють індивідуальні чи групові роботи, підписують їх англійською і надсилають на адресу фонду. Якщо у 2013 році тільки п’ять районів та чотири райцентри брали участь в акції, то вже 2017-го до неї долучилися майже 80 закладів, які передали 39 кг листівок, виготовлених маленькими українцями.

Фото надано директором фонду «Заложники Чорнобиля» Євгенією Дончевою.