Його приурочили до Дня працівників харчової промисловості. Захід, зі зрозумілих причин, викликав неабиякий інтерес у місцевих рестораторів, городян та туристів. Фестиваль «BestCookFest-2019» — уже шостий за ліком і є амбітним конкурсом ресторанних технологій.

Буковина і Чернівці здавна славляться своєю кулінарною мапою та традиціями. Тут у пошані румунська та єврейська кухня, мешканцям також добре відомі здобутки німецьких і польських кулінарів. Екзаменувати кухонних маестро на міжнародному фестивалі буде не тільки журі, а й місцеві жителі, які звикли, що кожне сільське весілля відрізняється від інших і голубцями, і начинкою, і студенцем.

Виконувач обов’язків голови Чернівецької ОДА Михайло Павлюк з нагоди кулінарних змагань нагородив ювілейною відзнакою ОДА «100 років Буковинському вічу» ректора Київського національного торговельно-економічного університету Анатолія Мазаракі як одного з організаторів конкурсу. А далі слово взяли кухонні віртуози, втопивши Чернівці у неймовірних ароматах...