— Підтримка інновацій є невід’ємною складовою розвитку прогресивних міст, — зазначив у своєму виступі на сесії міськради міський голова Вінниці Сергій Моргунов. — Підтримка не на словах, а на ділі. Практика багатьох європейських міст засвідчує, що конкурентоздатними є ті громади, де влада сприяє розвитку високотехнологічних індустрій, креативних бізнес-ідей, що змінюють на краще життя міста і його мешканців. Такий підхід відповідає вимогам ще одного документа, підтриманого депутатами, — «Концепції інтегрованого розвитку Вінниці-2030».

Інноваційно-технологічний парк базуватиметься на території колишнього заводу з огранки алмазів «Кристал». Нова муніципальна структура стане майданчиком для реалізації стартапів насамперед молодих людей. Тут будуть робочі місця для працівників у галузі ІТ-технологій.

Крім офісних приміщень, конференц-зали, навчальних центрів, обладнають майстерню. Планується відкриття відділення одного з банків. Створять також Дитячий техноцентр для технологічних занять з учнями шкіл. На такій базі організовуватимуть конференції, форуми, освітні курси. Діяльність нової структури зацікавить також інноваційні компанії, представників малих та середніх підприємств, громадських об’єднань.

На території біля будівлі інноваційно-технологічного парку створять умови для відпочинку, проведення культурних заходів, зокрема, міських свят, фестивалів тощо.

Фото: vmr.gov.ua