У форумі взяли участь Президент України Володимир Зеленський, Прем’єр-міністр Олексій Гончарук, керівники міністерств і відомств, представники бізнесових кіл.
Форум став першою спільною ініціативою Президента, Прем’єр-міністра та уряду України для об’єднання зусиль щодо розкриття інвестиційного потенціалу країни.

Основна програма заходу складалася із п’яти панелей — на них учасники обговорювали розвиток регіонів, їх інвестиційні можливості, презентували свої проекти й шукали точки економічного зростання. 

У рамках форуму відбулася спеціальна подія — IT STAGE: п’ятьом українським стартаперам, була надана можливість за дві хвилини презентувати свої проекти розвитку регіону главі держави.

Форум проходив на тлі акції протесту на Театральній площі, до якої долучилися активісти громадських об’єднань, ветеранських, екологічних організацій, працівники підприємств Маріуполя. Під час спілкування з журналістами вони нарікали на те, що сьогодні Маріуполь потерпає від низки гострих проблем. Ішлося, зокрема, про екологічні складнощі, створювані діяльністю місцевих підприємств-гігантів. За словами активістів профспілкової організації «Народна солідарність», що об’єднує в Маріуполі майже 800 учасників, місто відчуває нагальну потребу у вжитті природоохоронних заходів. Працівники підприємства «Азовобщемаш» вийшли на площу з вимогою зарплати, яку керівництво заборгувало їм з 2015 року.

Загалом під час форуму в Маріуполі було представлено інфраструктурні та інвестиційні програми в агропромисловому комплексі, новітні технологічні та інноваційні проекти.

Фото з сайту pesident.gov.ua