Як повідомляє інформаційне управління апарату Верховної Ради України, головою делегації було обрано члена фракції політичної партії «Слуга народу» Ігоря Марчука, заступником голови — члена фракції політичної партії «Європейська солідарність» Ростислава Павленка.

Члени Постійної делегації Верховної Ради у ПВ ЦЄІ ухвалили рішення про участь делегації у засіданні Парламентської асамблеї ЦЄІ у м. Римі 7-8 листопада 2019 року і дали доручення секретаріату розпочати підготовку до цієї поїздки.

Зазначалося, що серед завдань делегації на засіданні Парламентської асамблеї — вивчення структури організації, принципів її роботи та пошук шляхів поєднання українського порядку денного із порядком денним ЦЄІ, зокрема, пошук міжнародної підтримки з метою протидії збройній агресії і реалізації економічних та інших проектів. До української делегації входять сім членів та сім їхніх заступників.

Центральноєвропейська ініціатива (ЦЄІ) — регіональне угруповання країн Центральної та Східної Європи, діяльність якої має на меті налагодження багатостороннього співробітництва у політичній, соціально-економічній, науковій та культурній сферах та сприяння на цій основі зміцненню стабільності і безпеки в регіоні. До її складу входять 18 країн. Україна вступила до організації у 1996 році.