В’ячеслав Штучний, Іван Крулько, Дмитро Разумков.
 


Анна Фотига, Маріна Кальюранд.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

«Розвиток міжпарламентського виміру відносин з країнами-членами ПА ЄВРОНЕСТ дуже важливий як для України, так і для інших держав-учасниць», — підкреслив він.

Голова парламенту зазначив, що сьогодні перед Україною на шляху реформ постають значні виклики, і висловив сподівання на підтримку з боку європейських країн. «Законодавчими ініціативами, які ухвалюються парламентом, ми створюємо той базис, на якому в подальшому повинен працювати уряд нашої країни», — наголосив він.

Дмитро Разумков зауважив, що парламент є одним із головних промоутерів реалізації 20 ключових завдань Східного партнерства, які стоять перед Україною до 2020 року. Він наголосив, що серед напрямів спільної діяльності передусім стоять питання захисту національних інтересів, зокрема у сфері енергетичної безпеки. За його словами, йдеться про непередбачувані наслідки запуску «Північного потоку-2». Голова Верховної Ради також додав, що існує багато інших викликів, серед яких гібридні загрози, питання кібербезпеки тощо.

Дмитро Разумков запевнив учасників зустрічі в готовності парламенту України до поглиблення співпраці та висловив сподівання на відповідну позицію з боку ПА ЄВРОНЕСТ.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.