Останню створили в рамках ініційованого благодійним фондом «Харківський театральний центр» і підтриманого Українським культурним фондом проекту «Простір можливостей».

Тож, окрім згаданого сценічного дійства, для батьків маленьких глядачів, а також для полтавських педагогів, психологів, театралів були організовані майстер-класи, бесіди, практичні семінари. На них ішлося про те, як посприяти оздоровленню таких діток, їхній соціалізації засобами лялько- та театротерапії. Адже останнім часом дедалі більше дорослих цікавляться новітніми методами педагогіки та корекційної психології. Тож усіх охочих навчали працювати з малечею за допомогою творчих методів, закликали не боятися експериментувати.

Тим паче що приклад такого театралізованого експерименту був перед їхніми очима. Згадану виставу «На хвилі» поставила режисерка з Харкова Юліта Ран. У ній, згідно зі сценарієм, актори не промовляють жодного слова! Натомість постановка наповнена звучанням екзотичних музичних інструментів, один із яких, скажімо, відтворює шум дощу... При цьому в інтерактивному дійстві діти також виходять на сцену, граються з акторами (на знімку). Зрештою, відбувається воно не в звичайній залі, а в сенсорній кімнаті, де все сприяє реалізації головної мети проекту.

Фото з сайту «UA: Полтава».