Його Національне антикорупційне бюро України розшукувало з березня 2017 року як підозрюваного у кримінальному провадженні за фактом завдання підприємству понад 60 млн дол. збитків.

Дії підозрюваного кваліфікуються за ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 364 («Зловживання владою або службовим становищем»), ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 368 («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою») Кримінального кодексу України, повідомили в управлінні зовнішніх комунікацій НАБУ.

За версією слідства, посадовці Державної продовольчо-зернової корпорації організували з представником міжнародного зернотрейдера корупційну схему, за якою постачали зерно до Саудівської Аравії на умовах післяплати. Відтак ДПЗКУ кошти не отримала, а зазнала збитків на понад 60 млн дол. Це розслідування детективи НАБУ розпочали в липні 2016 року. Дві особи пішли на угоду з обвинуваченням та компенсували завдані ними збитки — 60 тис. дол. Справи щодо радника голови правління корпорації та представника міжнародного зернотрейдера скеровано до суду, ще одного підозрюваного оголошено в розшук.

Вл. інф.