Центром Івано-Франківська під звуки духового оркестру пройшла святкова колона. Урочисте віче відбулося біля Дому правосуддя. Саме в цій будівлі 1919 року був секретаріат ЗУНРу, тут ухвалено більшість доленосних державних актів, найважливішим із яких став Акт Злуки ЗУНР і УНР.

Представники обласної та міської влади поклали квіти до пам’ятника, встановленого на честь проголошення столиці ЗУНР у Станиславові (теперішній Івано-Франківськ). Заступник голови ОДА Віталій Федорів провів паралель між подіями сторічної давності й сучасності та закликав пам’ятати уроки історії, єднатися, вірити в себе і розбудовувати демократичну правову та соборну країну.

«Події відбувалися 1 листопада 1918 р. у Львові. Тодішній Станиславів також відіграв особливу роль в історії ЗУНР. Історична пам’ять про нашу державність має велике значення в історії Української революції 1917—1921 років, кульмінацією якої стало 22 січня 1919-го, коли в Києві було проголошено об’єднання ЗУНР і УНР у єдину Українську незалежну державу», — наголосив заступник голови облради Василь Гладій.