Що може зробити кожен із нас, щоб запобігти забрудненню довкілля? Це запитання поставили перед собою учні та педагоги Соборненської школи ЗОШ І—ІІ ст. ім. В. Гарматія, реалізуючи проект-фестиваль, повідомляють на сайті Байковецької ОТГ, що в Тернопільському районі. Відповідь прийшла в процесі підготовки і проведення екофестивалю: треба розуміти, як ми впливаємо на екологію планети, кожен із нас повинен прагнути щоденно покращувати стан довкілля.

Серед фестивальних локацій були «Екоігри для НУШ», де відбувалася презентація того, що можна використовувати для розвитку логічного мислення та пам’яті. На території «Ековалізи» члени учнівської ради Анастасія Гепак і Аліна Буряк розповсюджували друковану екологічно-просвітницьку продукцію. «Екобібліотека» презентувала видання про природу, екологію і захист довкілля. Показовою була виставка дитячих робіт із вторинної переробки використаних дисків, тканини, пластику.

Цікавими також були світлини ландшафтів рідного села «EKOVILLAGE», творчі майстер-класи та виставка картин «Краса природи». Справжній ажіотаж панував на локації «Екоферма», де Оксана Крицак розповідала про переваги равликових ферм, влаштувала «равликові перегони» та дегустацію цих делікатесів.

По завершенні заходу директорка школи Лариса Єжижанська вручила подяки активним учасникам.

Фото з сайту Байковецької ОТГ.