Можливість зупинки в Дубно потяга «Інтерсіті +» на маршруті Київ — Перемишль голова Рівненської ОДА Віталій Коваль обговорив з керівником регіональної філії «Львівська залізниця» Романом Черніцьким. Він підтвердив, що технічно це можливо.

«Ми хочемо зробити Рівненщину туристичним хабом. Розвивати тури «вихідного дня». Поява такої зупинки в Дубно суттєво цьому посприяє. Тим паче, що сама Дубенщина багата на туристичні магніти. Від поліпшення туристичної логістики виграє не лише Рівненщина, а й наші земляки, які мешкають поза межами області», — прокоментував Віталій Коваль.

Тож далі, за словами очільника ОДА, переговори стосовно цього продовжать із керівництвом ПАТ «Укрзалізниця».

Крім того, на зустрічі керівників Рівненщини та Львівської залізниці домовилися про недопущення закриття збиткових залізничних станцій для здійснення вантажних операцій у межах Рівненщини. Адже їх функціонування важливе для роботи підприємств краю, впливає на соціально-економічний розвиток області. На прохання Віталія Коваля залізничники погодилися зберегти роботу залізничних станцій Малинськ, Острог, Антонівка, Смига, Рудня-Почаївська, Удрицьк, Озеряни, Дубровиця та Остки.

Фото надано  прес-службою РОДА.