На знімку: у відділенні невідкладної допомоги 8-ї лікарні Львова.

У його ремонт та обладнання місто інвестувало понад 32 млн грн.

У новому підрозділі основну увагу одразу приділяють діагностиці та наданню допомоги. Як запевнив головний лікар 8-ї лікарні Василь Обаранець, тут забезпечують спеціалізоване лікування з перших секунд. Саме сюди потрапило троє пілотів, які зазнали катастрофи під Львовом. Протягом двох годин пацієнтів обстежили й прооперували. Двох з них уже виписали, третій ще лікується.

«Я приємно вражений, бо це світовий рівень. Усе чітко, організовано, хороший менеджмент. Ми інвестували чималі гроші, бо коли йдеться про життя людей, питання ціни відходить на другий план. Лікарі до своїх золотих рук повинні мати надсучасне обладнання, бо якісний діагноз — це гарантія, що пацієнт одужає», — зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Відділення невідкладної допомоги — новий для України тип структурних підрозділів багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування. Підбиваючи підсумки перших десяти місяців роботи у нових умовах, начальник управління охорони здоров’я міськради Володимир Зуб наголосив, що з 6 тис.789 стаціонарних пацієнтів 2 тис. 846 пролікувалися саме у відділенні невідкладної допомоги і були виписані додому або переведені у профільні заклади. Відділення має всю необхідну техніку, щоб стабілізувати пацієнта, на її закупівлю з міського бюджету виділили 25 млн грн.

Фото прес-служби міськради.