За даними штабу ООС, противник обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм, а також гранатометів різних систем і стрілецької зброї, з великокаліберними кулеметами включно.

Також повідомляється, що від початку доби до опівдня 6 листопада незаконні збройні формування із гранатометів різних систем та стрілецької зброї вели вогонь по позиціях українських сил у районі Кримського. «Обстріл тривав 35 хвилин. Втрат серед особового складу Об’єднаних сил не було», — додали в прес-центрі ОС.

Окупаційні війська збільшили кількість робіт з мінування місцевості уздовж лінії зіткнення і в «сірій зоні». Про це вчора під час брифінгу повідомив офіційний представник Міноборони Максим Праута з посиланням на Головне управління розвідки Міноборони.

«Від початку листопада зросла інтенсивність проведення ворогом інженерних робіт, зокрема з мінування місцевості уздовж лінії зіткнення включно із «сірою зоною», — повідомив Праута.

Водночас, як зазначив представник МОУ, зросла кількість небойових втрат особового складу окупантів. Так, 1 листопада військовослужбовець одного з підрозділів «1-го (Донецьк) АК ЗС РФ» дістав тяжкі поранення внаслідок необережного поводження з протипіхотною міною під час її встановлення. Однак командування окупантів приховує цей інцидент.