Про це повідомляє офіційний сайт МОУ.

«Головна мета оборонного відомства — це розвиток Збройних Сил України, тому відсоток бюджету значно зріс і має стати найбільшим бюджетом за всю незалежність України», — сказав міністр.

Як зазначив Загороднюк, проектом закону про держбюджет на наступний рік на національну безпеку й оборону передбачено витрати в розмірі 245,8 млрд грн, що становить 5,45% ВВП і відповідає вимогам документів стратегічного планування.

Зазначається, що ці витрати порівняно з 2019 роком (212,0 млрд грн) збільшено на 33,8 млрд грн, або на 16%, і, згідно з рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 2 листопада 2019 року, планують направити: 135,5 млрд грн (3% ВВП) — на оборону; 110,3 млрд грн (2,45% ВВП) — на безпеку.

За словами міністра, запланований бюджет оборонного відомства має стати найбільшим за роки незалежності і разом із кошторисом для Головного управління розвідки (3,5 млрд), Держспецтрансслужби (1,4 млрд) і державними гарантіями (9 млрд) становитиме понад 130 млрд грн.

Очільник військового відомства заявив, що для Міністерства оборони України основний пріоритет залишається незмінним — це відновлення й розвиток об’єктів інфраструктури, закупівля, модернізація та ремонт ОВТ, отримання необхідних можливостей, що відповідають критеріям членства в НАТО.

Однак не всі спостерігачі й експерти поділяють оптимізм міністра оборони. Так, керівник Центру вивчення Росії та окупованих територій Вадим Денисенко зазначає, що в проекті оборонного бюджету на наступний рік не передбачено збільшення зарплат для контрактників.

«Ми повинні розуміти, що цьогоріч закінчується багато трирічних контрактів... ми можемо дуже серйозно оголити нашу армію, і я не здивуюся, якщо дійде до того, що держава буде змушена займатися мобілізацією», — заявив він в ефірі «Прямого».