Про це інформує прес-центр ОС. «Початок практичних заходів попередньо заплановано на 8 листопада 2019 року за умови дотримання режиму тиші на цій ділянці протягом 7 діб», — йдеться у повідомленні. Також зазначається, що нині тривають заходи на ділянці розведення № 2 у районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області. Крім того, відбувається технічне обстеження, розмінування доріг і узбіч, очищення місцевості, забрудненої вибухонебезпечними предметами. Задіяно 5 груп ДСНС України. Згідно із графіком, роботи з розмінування триватимуть до 9 листопада.

Вчора вдень у прес-центрі Операції об’єднаних сил заявили, що у районі Петрівського й Богданівки Донецької області сьому добу триває перемир’я, що вселяє надію на відведення сил 8 листопада.

Тим часом РФ відправила на окупований Донбас уже 90-й так званий гумконвой. Про це вчора повідомила прес-служба міністерства з надзвичайних ситуацій Росії. Зазначається, що «колони доправлять жителям Донбасу майже 600 тонн гуманітарних вантажів, у складі яких — дитячі продуктові набори».

Однак уже давно помічено, що після відправлення на Донбас чергового каравану «гуманітарної допомоги» від Кремля там активізуються бойові дії. Це очевидно вже й міжнародному співтовариству. Так, тимчасово повірений у справах США Гаррі Кеміан під час нещодавнього засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні висловив сумніви щодо «гуманітарної» природи російських вантажів. Американський дипломат вказав на те, що на засіданні Форуму ОБСЄ із співробітництва у галузі безпеки, що відбувся наприкінці жовтня, було докладно продемонстровано існування «очевидного взаємозв’язку між попередніми такими «гуманітарними конвоями» і сплеском атак і обстрілів на Донбасі з боку керованих Росією сил».

До того ж наша розвідка фіксує активізацію з боку Росії логістичного забезпечення окупаційних військ в ОРДЛО. Зокрема, від початку листопада зросла інтенсивність завезення автомобільним транспортом з території РФ через неконтрольовані ділянки кордону боєприпасів і військового майна на бази зберігання «1-го (Донецьк) і 2-го (Луганськ) АК ЗС РФ». Про це інформує прес-служба Міноборони з посиланням на дані ГУР.