Отже, вже утворені ОТГ з наступного року матимуть можливість напряму отримувати кошти з державного бюджету.

«Зміни стосуються ОТГ в Сарненському, Володимирецькому та Костопільському районах. Низка таких громад, не передбачених чинним перспективним планом або передбачених в іншому форматі, документально завершили об’єднання. У деяких із них вже відбулися місцеві вибори або ж призначені на 22 грудня цього року», — звернувся заступник голови ОДА Ігор Тимошенко до представників регіональної робочої групи з підготовки перспективного плану області.

Присутні на заході підтримали зміни. Зокрема, у Володимирецькому районі передбачили Каноницьку ОТГ, до якої ввійшли Каноницька, Кідрівська та Озерська сільради. Для цього їх вилучили з потенційної Володимирецької громади. У тому-таки районі пропонується передбачити Полицьку об’єднану громаду. Ще однією громадою у Володимирецькому районі буде Антонів-ська ОТГ з Антонівської та Великоцепцевицької сільрад.

Щодо Костопільського району, то тут передбачили Головинську ОТГ. У Сарненському районі утворять Кричильську громаду.

Також під час засідання підтримали пропозиції стосовно укрупнення громад.

«Таке об’єднання громад сприятиме спроможності ОТГ. Адже приєднання дасть змогу збільшити людський та ресурсний потенціали територій», — підкреслив голова ОДА Віталій Коваль.

Робоча група підтримала наміри територіальних громад щодо приєднання до ОТГ. Так, Птицьку громаду пропонують включили до складу Тараканівської сільської ОТГ, а Малосадівську — до Привільненської. В обох випадках місцеві ради вже прийняли рішення про надання згоди на таке приєднання.

Усі пропозиції винесуть на розгляд депутатів Рівненської обласної ради.