Нагороду вручили під час засідання Вченої ради вишу. Сміливий студент отримав її з рук представників Першого добровольчого медичного шпиталю імені Пирогова (ПДМШ) Таміли Данілевської та Олександра Гагаєва. Ректор університету Леонід Губерський удостоїв майбутнього юриста відзнаки Вченої ради (на знімку).

Такі нагороди отримала вся бригада парамедиків.

Степан Сірак під час канікул разом із батьком Андрієм, відомим вінницьким волонтером, працював санітаром Першого добровольчого медичного шпиталю.

— Наприкінці червня ми евакуювали солдата розвідувального батальйону Дмитра Гержана, — розповів «Голосу України» ще один волонтер і санітар ПДМШ Андрій Нечипорук. — Разом із нами на завдання виїжджав фельдшер Сергій Побережний. У той час іще не знали, що наш боєць дістав важке поранення під час спецоперації з вивезення з тимчасово окупованої території проросійського бойовика Володимира Цемаха. Про це довідалися згодом. До речі, пластир на голову бойовику теж ми накладали.

Військові попросили це зробити — ми зробили. Кому саме обробляли травму, стало відомо з повідомлень в Інтернеті.

На жаль, під час тієї операції розвідник Гержан залишився без ноги. Вінницькі парамедики провідували його у шпиталі. Підтримали морально. Заприятелювали.

Одразу після евакуації пораненого бригаді медиків повідомили нову інформацію: з радіоперехоплення стало відомо, що російські найманці віддали наказ знищити їхню медичну машину, вважали, що на ній перевозять викраденого Цемаха.

Фото з сайту Першого добровольчого медичного шпиталю.