Під час відкриття кімнати шкільної служби порозуміння.

Проект втілений за підтримки Програми з відновлення і розбудови миру ПРООН в Україні та працівників ювенальної превенції, інформують у відділі комунікації ГУ Нацполіції в Донецькій області. 

Гостями урочистого заходу були начальниця відділу ювенальної превенції поліції Донецької області Катерина Шнейдер та сертифікований медіатор національної медіаторської мережі ГО «Ла страда Україна» психолог Олена Броваренко.

Кімнату шкільної служби порозуміння створили для профілактики правопорушень та вирішення конфліктів серед дітей. У Мирноградській школі відбувся чотириденний тренінг у рамках проекту обласного відділу ювенальної превенції «Прості рішення складних питань», що реалізується завдяки ГО «Молодіжна ліга майбутніх поліцейських». Як вирішити конфлікт мирним шляхом, школярі дізнавалися від поліцейських-медіаторів Наталії Язан і Антона Сябрука. Старшокласники отримали знання щодо способів примирення сторін та відповідні сертифікати. Тепер вони зможуть допомагати одноліткам порозумітися, не звертаючись по допомогу до дорослих.

Фото прес-служби ГУ Нацполіції Донеччини.