Печерський суд Києва 11 листопада заарештував керівника Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ генерал-майора Дмитра Марченка з можливістю виходу під заставу в 76 млн грн. Марченка та його колег підозрюють у причетності до закупівлі неякісних бронежилетів. Йому інкримінують ч. 2 ст. 28 (злочин, скоєний групою осіб за попередньою змовою) і ч. 3 ст. 426 (бездіяльність військової влади).

За цією справою надано доступ Державному бюро розслідувань (у рамках справи Марченка) до документів Генерального штабу, зокрема до Стратегічного плану застосування ЗСУ, який має гриф таємності.

Напередодні річниці Революції Гідності з українського(!!!) телеефіру дедалі гучніше лунають заклики розслідувати справи Майдану у контексті... захоплення влади «євромайданівськими баригами», які потім «спробували упокорити повсталий Донбас за допомогою танків». Ось така риторика часів Януковича, яка нівелює всі демократичні надбання України протягом останніх років і, по суті, ставить догори дригом нашу новітню історію.

Тому цілком зрозуміле занепокоєння активної частини суспільства щодо можливих подальших утисків та трактувань їхніх дій щодо забезпечення ЗСУ «за кремлівськими законами» тут, в Україні. Йдеться про те, що людей, які вийшли на мирний протест у 2013—2014 роках, можуть «перекваліфікувати» на учасників державного перевороту. Тих, хто збирав гроші на допомогу Майдану, а потім армії, зроблять злісними неплатниками податків, а волонтерам, які забезпечували добровольців на передовій індивідуальними засобами захисту, інкримінують контрабанду...