Як уже писав «Голос України», у багатьох областях аграрії та громадські активісти вдалися до перекриття магістралей.

Зокрема на Хмельниччині протестувальники, які зібралися на автодорозі біля села Прибузьке, і ті, котрі перекрили шлях на під’їзді до обласного центру, зазначають, що вони загалом підтримують запровадження ринку землі, проте хочуть бачити на ньому правила, які б захищали інтереси вітчизняного селянина і фермера. Свою думку висловили й керівники краю, які вийшли до протестувальників. Вона полягає у тому, що земля могла б набуватися органом місцевого самоврядування через земельний банк, який потім передав би її в оренду, інформує наш власкор Ірина КОЗАК.

***

На Сумщині, звертали увагу учасники акції, — перспектива зосередження величезних площ в одних руках та небезпека поступового переходу права власності на українську землю до іноземців. У протестах взяло участь півтори сотні людей. Вони заблокували автомобільний рух дорогами державного значення у Сумському, Кролевецькому і Роменському районах. Аграрії приїхали сюди на сільськогосподарській техніці, яку вишикували уздовж автотрас, а самі безперервно долали пішохідні переходи, повідомляє наш сумський кореспондент Володимир ЧЕРНОВ. 

Фото з Фейсбуку.

***

На Черкащині учасники протестів перекривали автодороги міжнародного та державного значення, зокрема траси Одеса — Київ та Черкаси — Київ, розповідає кореспондент Лідія ЛІСОВА.

Варто зазначити, що такі акції відбулися в 13 областях і їхні учасники запевняють, що потрібно послідовно впроваджувати земельну реформу. 

Тим часом

Президент Володимир Зеленський записав напередодні відеозвернення, у якому наголосив, що продаж землі іноземцям може бути лише після проведення всеукраїнського референдуму.