Як розповів директор підприємства Віктор Симонович, таке паливо нині має попит в Європі. Нова лінія недешева, але за місяць на ній можна виготовити 200 тонн гранул. Після оформлення відповідних документів значна частина цього екологічного висококалорійного палива спрямовуватиметься на експорт. Вигода від цього ще одна: відходами деревообробки менше забруднюватиметься довкілля. Окрім того, створено декілька нових робочих місць, що для району, де є надлишок трудових ресурсів, дуже важливо.

Це не єдина добра новина, почута на ДП СЛАП «Любешівагроліс». Як з’ясувалося, з’явилися можливості залучення в селище Любешів й італійського капіталу. Представники великого бізнесу з Апеннінського півострова хочуть вкласти сюди серйозні кошти. Вже є домовленості з Любешівською селищною радою про вирішення земельних та інших питань.

— Нове виробництво зможе створити до ста робочих місць, — розповів Віктор Симонович. — Це буде конкуренція «Кроноспану» та іншим підприємствам, які переробляють деревину у великих об’ємах. Пакет документів ми підготували і передали в Італію. В порту в Одесі вже є 50 фур обладнання. Якщо вони сюди прийдуть, то це буде великий крок уперед в економіці нашого багатого на лісові ресурси краю.

Фото автора.