З початку року правоохоронці під час перевірок 145 разів виявляли нелегальну зброю. Адже головним завданням поліції в районі проведення ООС є запобігання витоку до мирних регіонів зброї, боєприпасів і вибухових речовин та інших загроз для публічної безпеки. Так, у Покровську поліцейські у складі мобільного блокпоста зупинили перехожого, у якого вилучили пістолет.

Блокпости ефективні й у боротьбі з наркозлочинністю. За 10 місяців співробітники поліції задокументували 235 фактів незаконного обігу наркотиків.

Поліцейські зі складу Об’єднаних сил уповноважені оглядати транспорт, а також перевіряти документи водіїв та пасажирів (на знімку). Завдяки цій роботі було затримано 263 зловмисники, які переховувалися від закону, а також розшукано 16 осіб, які зникли безвісти.

Тривають заходи з виявлення нелегальних мігрантів. Загалом на блокпостах області було затримано 85 осіб, які порушили правила перебування в Україні. Один з них — громадянин Узбекистану, який шість років нелегально мешкав на території нашої держави. Порушника виявили на блокпості біля Слов’янська під час перевірки пасажирів міжміського автобуса.

Крім того, поліція виявила 77 автомобілів і 180 мобільних телефонів, які перебували у розшуку.