20 співробітників поліції працюватимуть у групах швидкого реагування в Мангушському, Волноваському, Нікольському районах та смт Сартана. Впродовж триденного тренінгу правоохоронці відпрацювали алгоритми захисту постраждалих, зокрема застосування до агресорів нових заходів впливу. Відтепер 160 тисяч жителів сільських районів отримуватимуть кваліфіковану допомогу у разі домашнього насильства, повідомили у відділі комунікації ГУ Нацполіції в області.

Співробітники поліції на практиці розглянули порядок застосування заходів стосовно кривдника відповідно до змін у законодавстві, зокрема — термінового заборонного припису. З початку року правоохоронцями винесено понад 90 таких приписів. Разом з психологом поліцейські відпрацювали методики роботи з постраждалими. Вони розібрали, що робити, якщо жертви відмовляються від допомоги. Навіть у цьому разі поліцейські повинні надати людині інформацію про її права: на юридичну, психологічну допомогу, можливість отримання тимчасового притулку тощо. Тренінг відбувся у рамках програми «Комплексний підхід до розв’язання проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні», яка реалізується ГО «Рада жінок Донеччини» за підтримки Фонду народонаселення ООН в Україні.

Нагадаємо, з початку року поліцейські мобільних груп «ПОЛІНА» захистили від домашнього насильства понад тисячу жителів області.

Довідково

Амфетамін, метадон, канабіс та макова соломка — такі речовини найчастіше незаконно зберігали мешканці регіону, повідомляє відділ комунікації Нацполіції Донецької області. Загальна вартість вилученого за цінами «чорного» ринку сягає понад 5 млн грн. Окрім того, припинено діяльність 74 збувальників наркотичних засобів.

У середньому поліцейські Донеччини шість разів на день реєстрували злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків. 1071 особі було повідомлено про підозру за 1174 кримінальними провадженнями. Загалом за 10 місяців цього року з незаконного обігу вилучено більш як 174 кілограми канабісу, понад кілограм амфетаміну та метадону, майже чотири кілограми макової соломки.

Фото прес-служби ГУ Нацполіції в Донецькій області.