Виставка спецтехніки, майстер-класи від кінологів та вибухотехніків, польова кухня та яскраві виступи молоді на фестивалі гумору «Leaguesmile» зробили святковий день незабутнім (на знімку), повідомили у відділі комунікації ГУ Нацполіції в Донецькій області.

Історія молодіжної організації розпочалася у 2015-му, коли 20 дітей з населених пунктів на лінії розмежування стали учасниками спільного проекту поліції Донеччини та Закарпаття «Схід і Захід — разом». Нині в області діють 22 територіальні ланки молодіжної організації, що об’єднали у своєму складі майже двохтисячну команду активних, принципових і творчих людей, які мають бажання сприяти діяльності Національної поліції, розвивати власний потенціал та будувати нову країну. За чотири роки роботи у взаємодії з поліцією Донеччини 70 лігівців вступили до закладів вищої освіти системи МВС України.

Учасники «Молодіжної ліги майбутніх поліцейських» спільно з громадськими та міжнародними організаціями реалізують майже 20 суспільно важливих проектів із профілактики правопорушень, зниження рівня злочинності серед неповнолітніх, подолання та вирішення конфліктів серед дітей.

Вітаючи юних помічників правоохоронців, заступник начальника ГУ Нацполіції в області Василь Остапчук зазначив: «За ці роки ліга майбутніх поліцейських стала потужним молодіжним рухом Донеччини. Впевнений, що втілювані лігівцями разом із поліцейськими соціальні ініціативи, сучасні міжнародні практики, креативні проекти врятують ще не одне життя!».

Фото ГУ Нацполіції в Донецькій області.