Учасники зустрічі обговорили питання щодо активізації співпраці між Україною і Чеською Республікою.

Голова Верховної Ради повідомив про створення депутатської групи дружби з чеськими парламентаріями. «Сподіваюсь, що парламентарії частіше спілкуватимуться між собою. Це сприятиме покращенню і поглибленню відносин між парламентами наших країн», — сказав він і запросив чеських депутатів відвідати Україну. Дмитро Разумков подякував Прем’єр-міністру Чеської Республіки за сталу підтримку України у питаннях територіальної цілісності та повернення тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму. Він також висловився на підтримку активізації співпраці у рамках «Вишеградської четвірки», групи «Балтік плюс» та залучення до роботи цієї групи інших країн. «Це непогана можливість дати поштовх нашій співпраці у міжнародному вимірі, зокрема на полях ПАРЄ. Необхідно спрямовувати наші спільні дії на повернення базових принципів, які закладалися під час створення Ради Європи», — підкреслив Голова Верховної Ради.

Д. Разумков поінформував про особливості законодавчого процесу в українському парламенті. Він висловив занепокоєння ситуацією із впровадженням «Північного потоку-2» та наголосив на геополітичних безпекових ризиках, пов’язаних із цим проектом.

Своєю чергою, Прем’єр-міністр Чеської Республіки наголосив на неухильній підтримці України. «Ми засуджуємо анексію Криму, підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність України. Чехія беззаперечно на вашому боці», — зазначив він. Андрей Бабіш також підкреслив, що оновлення органів влади з величезним рівнем довіри дозволить Україні бути більш активною порівняно з іншими країнами Європи. Він передав запрошення від Голови Парламенту Чеської Республіки відвідати Чехію з офіційним візитом.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.