Заходи з цієї нагоди організували фахівці двох відділів міськвиконкому — соціально-економічного розвитку, інвестицій та енергоменеджменту й освіти.

Відбувалися вони у Глобинській загальноосвітній школі № 5 і місцевій гімназії. Працівники згаданого відділу, який опікується енергоменеджментом у громаді, Володимир Бондар і В’ячеслав Шайнога розповіли учням і педагогам про причини та наслідки зміни клімату, а також про те, як до них адаптуватися. Водночас усі разом обговорювали можливості відновлювальних джерел енергії, моделі поведінки людини, які допомагають заощаджувати енергетичні ресурси, зменшувати обсяги шкідливих викидів, або, навпаки, «перевантажують» довкілля і, зрештою, призводять до незворотних негативних змін.

При цьому під час своєрідного енергетичного лікнепу йшлося не лише про загальні принципи та підходи до розв’язання тієї чи іншої проблеми, а й про реальні речі, предмети, які оточують нас у побуті, за місцем роботи або навчання. Скажімо, учениця школи № 5 Крістіна Литвиненко підготувала цікаве повідомлення про плюси і мінуси сучасних енергозберігаючих ламп. Особливо зацікавила школярів демонстрація приладів із «Набору енергоменеджера». Тим паче, що їх можна було не лише розглянути, потримати в руках, а й випробувати в дії (на знімку). До речі, ці прилади в ОТГ, як то кажуть, не припадають пилом. Спеціалісти постійно використовують їх для того, щоб визначити проблемні «точки», подолати марнотратство, заощадити кошти і ресурси.

А до роз’яснювальної роботи серед земляків активно долучаються наймолодші представники громади, зокрема школярі. Це засвідчили заходи, присвячені Дням сталої енергії у муніципалітетах. З цієї нагоди відбулися виставки-конкурси учнівських тематичних малюнків, плакатів, газет, а також виступи шкільних екологічних агітбригад тощо. Кращих юних захисників довкілля та поборників енергоощадного способу життя й господарювання відзначили грамотами та призами. При цьому всі розуміли, що найкращим призом для кожного стане збережена природа й комфортні умови проживання не тільки для нинішніх, а й для майбутніх поколінь.

Фото з сайту Глобинської ОТГ.