Жашківські гармоністи, учні мистецької школи наприкінці жовтня перебували в іспанському місті Калелія. Там вони взяли участь у Міжнародному конкурсі «Catalunya break» і посіли три другі місця, три перші і здобули головний приз конкурсу — Гран-прі!

Ансамбль гармоністів під керівництвом Івана Сухого (на знімку) вкотре виграв Гран-прі! Солісти-гармоністи Ярослав Маловічко, Олександр Дрозденко, Іван Сухий посіли 1-ші місця, Віталій Уросов — 2-ге.

Потішила виступами і Анастасія Дрозденко, яка у танцювальних номінаціях посіла два другі місця. Чимала заслуга у її перемозі належить керівнику народно-хореографічного колективу «Едем» Вікторії  Бакуменко.

— Хороша молодь у нас на Жашківщині! Творча, талановита, наполеглива! Адже конкурс, особливо міжнародний, це — величезне напруження і титанічна праця при підготовці. І не завжди вдається вибороти Гран-прі за межами України. Знаю про це не зі слів, бо є лауреатом 174 різних конкурсів, — ділиться своїм досвідом Іван Сухий, заслужений працівник культури, народний гармоніст України.

До речі, навесні цього року учні Івана Сухого також брали участь у Міжнародному конкурсі «Italian Break Spring» та вибороли чимало призових місць. Тоді до Жашкова Гран-прі «переселилося» з італійського міста Сан-Марино.

Тепер же, в Іспанії, в обмін на численні нагороди жашківці подарували представникові мерії міста Калелія український коровай, вишитий рушник, герб Жашкова та книжку Віктора Жадька «Київська земля — Тарасова колиска».

Фото надано автором.