На знімку: Важа Іукурідзе (праворуч) і Григорій Калетнік після підписання договору про співпрацю.

На підприємстві створять філії двох кафедр — виноградарства та садівництва, а також готельно-ресторанної справи і туризму. 

Не кожна компанія чи підприємство відчиняють двері перед майбутніми фахівцями. Якщо й роблять це, то не діляться секретами виробництва.

— Це комерційна таємниця, — таку фразу найчастіше чують практиканти. Під час практики у виноробній компанії «Шабо» студенти ВНАУ не матимуть таких проблем. На цьому наголосив керівник компанії Важа Іукурідзе.

— Ми об’єднані однією метою, — зазначив Важа Іукурідзе під час зустрічі з представниками ВНАУ, які приїхали на підприємство. — Для нас якість — понад усе на виробництві, і для вас якість понад усе — у підготовці фахівців.

Важа Іукурідзе запевнив, що докладе зусиль, аби студенти досконало засвоїли унікальні інноваційні технології, які запроваджені в «Шабо».

Університет знайшов надійного партнера для співпраці для забезпечення найкращих умов для підготовки майбутніх фахівців. Таку думку висловив президент університету Григорій Калетнік під час підписання документа.

— Ми уклали договір із підприємством № 1 в Україні та одним з кращих у Європі, — наголосив Григорій Калетнік. — Студенти, які отримають навики роботи на такій виробничо-технологічній базі, а вона європейського зразка, стануть конкурентоспроможними фахівцями на будь-якому виробництві, як вітчизняному, так і зарубіжному.

Гості побачили виробничі цехи з європейськими технологічними лініями. Їх вразила ідеальна чистота не тільки на виробництві, а й на території. У музеї підприємства Важа Іукурідзе розповів, як зберігають традиції перших виноробів. Понад 200 років тому ними стали переселенці зі Швейцарії. 

Центр культури вина «Шабо», перший такий в Україні, створено компанією ще десять років тому. Він став закладом, де формують культуру споживання виноградних вин, виховують шанобливе ставлення до виноградарства. Центр є одним з об’єктів винного туризму. Він позначений на європейській карті винних маршрутів. Таке рішення прийнято комісією Ради Європи.

Цією справою Важа Іукурідзе, грузин за національністю, висловив свою синівську любов до України.

— Проект реалізували спільно з колективом, щоб привернути увагу до важливої галузі, якою є виноградарство і виноробство, для її популяризації у світі, — зазначив керівник компанії. — Європейські туристи, які приїздять до нас, потім поширюють інформацію у різних країнах.

Фото надано прес-центром університету.