Учора, в День Гідності та Свободи, Президент України Володимир Зеленський і його дружина Олена, Перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук, Прем’єр-міністр Олексій Гончарук, інші офіційні особи та представники громадськості вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та встановили лампадки біля пам’ятного Хреста на місці їхньої загибелі.

Після огляду експозиції «Майдан. Меморіал. Музей», ознайомлення з картою-проекцією основних місць, де розгорталися події Революції Гідності, та перегляду на місці будівництва майбутнього музею відеоролика «Вільні творити майбутнє», Президент закликав громадян до єдності, щоб разом побудувати нову Україну.

«День Гідності та Свободи — особливий для кожного з нас. Він пов’язаний з початком двох революцій, коли голоси мільйонів громадян злилися в єдиний голос нації, щоб твердо сказати: українці хочуть і будуть жити у вільній, демократичній і квітучій державі. Гідність і свобода — невід’ємні складові нашої ДНК. Саме тому українці не на словах знають, як захищати свою гідність та виборювати свободу на барикадах. У цій боротьбі, на жаль, ми заплатили найвищу можливу ціну — це людські життя», — сказав глава держави та наголосив, що невдовзі на цьому місці обов’язково з’явиться Музей Революції Гідності.

«Це дуже важливо», — сказав він і додав, що також дуже важливо завершити розслідування справ Майдану. «Родини загиблих та все суспільство мають обов’язково отримати відповіді, а винні — отримати покарання», — наголосив В. Зеленський.

Президент також зазначив, що у складні моменти українці завжди демонструють неймовірну згуртованість та єдність. «Ми стоїмо одне за одного, як було сказано у продемонстрованому відеоролику, незалежно від віку, статі, мови та віросповідання. І сьогодні, як ніколи, ми потребуємо такої ж єдності заради захисту країни, заради нашої незалежності, заради нашої свободи і права самостійно обирати власне майбутнє, майбутнє країни, яку ми збираємося залишити у спадок нашим дітям. Усе це повинно нас об’єднувати», — сказав він.

Під час спілкування з Президентом члени родин Героїв Небесної Сотні також наголосили, що для них найголовнішим є гідне вшанування пам’яті загиблих та завершення розслідування справ Майдану.

Скріншот відео.