Далі відбулися урочисті заходи за участю керівництва області й міста, учасників обох революцій, держслужбовців, активістів, волонтерів.

Хор Ужгородського коледжу культури і мистецтв виконав «Оду до радості» — гімн Європейського Союзу, а студенти коледжу продекламували поетичну композицію.

— Україна відзначає День Гідності та Свободи. Шість років тому в Києві зібралися перші учасники Євромайдану, що згодом переріс у революцію, яку в нашій країні та за кордоном величають Революцією Гідності. Почався найдовший мітинг останнього часу, який безперервно тривав 92 доби, — сказала, звертаючись до присутніх, заступник голови ОДА Ольга Травіна. — Щоб осягнути повну картину того, що відбулося восени 2013-го та навесні 2014 року, потрібно ще чимало часу. Але вже сьогодні сміливо можна сказати, що наймасштабніша подія в новітній історії України змінила нашу країну. Вона невідворотно почала прямувати до Європи, повернулася обличчям до цивілізованого світу.

Майдан, який розбудив Україну, став героїчною й трагічною сторінкою нашої історії. А смерті Небесної Сотні — це плата за незалежність, демократичний вибір, за європейське майбутнє нашої держави. Ці Герої назавжди залишаться в пам’яті нашого народу.

Бо вони в найважливіший момент не злякалися і пожертвували собою заради майбутнього України. Як залишаться в пам’яті й ті, хто віддав своє життя в боротьбі з російсько-терористичними найманцями на сході України.

Учасники урочистого зібрання вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих Героїв, а хор виконав пісню «Плине кача» та Гімн України. Далі охочі мали змогу оглянути експонати виставок.

Фото прес-служби ОДА.