Під час підписання у Краматорську Територіальної угоди на 2019—2021 роки.

Підписання Територіальної угоди на 2019—2021 роки між Донецькою облдержадміністрацією, Спільним представницьким органом репрезентативних професійних спілок Донецької області та Об’єднанням організацій роботодавців Донецької області відбулося у Краматорську.

Виступаючи на засіданні тристоронньої регіональної соціально-економічної ради, голова Донецької ОДА Павло Кириленко наголосив, що підписання угоди є знаковою подією.

«Угода є актом соціального діалогу та укладається з метою координації зусиль, спрямованих на вирішення актуальних питань життєдіяльності області, а саме: забезпечення ефективного розвитку економіки області, підвищення якості життя, гарантій занятості населення, динамічного зростання заробітної плати, забезпечення безпечних умов праці та узгодження інтересів трудящих, власників й уповноважених ними органів під час регулювання виробничих, трудових і соціально-економічних відносин, досягнення стабільності та злагоди в суспільстві», — заявив Павло Кириленко.

Також очільник області наголосив, що угода може доповнюватися залежно від потреби та актуальної соціально-економічної ситуації.

До угоди включено рекомендації для сторін на територіальному, локальному рівнях з низки нагальних питань з метою прийняття рішень щодо можливості їх урахування під час укладання територіальних угод та колективних договорів.

Фото прес-служби Донецької ОДА.