Великоцепцевицькі поштовики Людмила Вістовська, Юлія Губеня, Олена Кульковець, Наталія Протосавицька, Галина Леончик, Таміла Ярута.

Сюди заходять по поштові послуги, щоб заплатити за «комуналку», дитячий садок, Інтернет, телефон, адмінпослуги, землю, держмито тощо.

— Стараємося швидко і якісно обслужити людей. Оператор Олена Кульковець у цьому майстер, — каже начальник відділення Наталія Протосавицька, яка змінила на цій посаді свою маму Людмилу Китун, котра працювала у поштовій галузі багато років. Та й сама Наталія уже дванадцять років на пошті.

Хоча й по сусідству з відділенням розміщено чимало магазинів, відвідувачі пошти купують товари і тут, бо жартують, що «купують з добрих рук». У деякі місяці поштовики виторговують майже сорок тисяч гривень.

До речі, поштовики обслуговують не лише Великі Цепцевичі, а й Нетребу. У цих селах до 2,8 тисячі мешканців. 674 пенсіонерам цих двох сіл листоноші доставляють щомісяця пенсії — люди задоволені, що на схилі літ, коли підводить здоров’я, не потрібно їхати по неї до райцентру до банкоматів. У листопаді поштовики виплатили соціальних допомог 318 мешканцям.

Одне слово, роботи у сільських поштовиків вистачає. І це добре, вважають вони, бо весь час «у тонусі», в русі. Доставляють багато періодики, серед якої і газета «Голос України». Тож до листонош Юлії Губені, Галини Леончик, Таміли Ярути, Людмили Вістовської у людей жодних претензій. Навпаки, на Поліссі люблять і поважають листонош. Така тенденція, на щастя, у багатьох населених пунктах. До речі, у Галини Леончик — четверо дітей, у начальника ВЗ Наталії Протосавицької — третя дитина на підході. Але це лише стимулює їх до роботи, заробляти на сім’ю. Бо хоча й не всі в колективі на повній ставці, стараються працювати так, щоб мати додаткові заохочення.

У селі розповіли, що колектив поштовиків дружний, співучий. Тож у Різдвяні свята колядують по селах, а наколядовані гривні передають на потреби місцевого храму.

Фото надано автором.