Адвокат сімей Небесної Сотні Євгенія Закревська продовжуватиме голодовку, оголошену 21 листопада, доки Верховна Рада не проголосує за поправку до закону про ДБР, яка дасть змогу слідчим у справах Майдану перейти до Держбюро без конкурсу й відновити розслідування. Цей свій намір Закревська ще раз озвучила в інтерв’ю LB.ua. Нагадаємо, голосування цієї поправки народними депутатами анонсували на 3 грудня, оскільки нині не пленарний тиждень.

У коментарі цьому виданню директор ДБР Роман Труба повідомив, що очолювана ним структура розслідує зникнення частини матеріалів однієї зі справ щодо подій Революції Гідності.

«Тиждень тому я створив структурний підрозділ, і слідчі готові продовжити розслідування. Нова команда, новий аналіз кримінальних проваджень... У мене немає шести років. І я не хочу, щоб ще шість років ми розслідували ці провадження. Я хотів би сформувати перелік запитань, які виникають у експертів, суспільства до результатів розслідування. І дати на них відповіді», — заявив він.

Зі свого боку Генпрокурор Руслан Рябошапка має намір невідкладно провести слідчі експерименти, безпосередньо пов’язані з подіями на Майдані, за епізодами із застосуванням насильства, передає Інтерфакс-Україна.

Тим часом Київський апеляційний суд звільнив за «законом Савченко» з-під варти, відправивши під нічний домашній арешт без носіння браслета, Віктора Шаповалова, екс-командира роти батальйону міліції особливого призначення «Беркут». Його звинувачують у перевищенні влади та службових повноважень 18 лютого 2014 року під час протестів на Майдані, що призвело до тяжких наслідків (у справі за обвинуваченням — 108 потерпілих). Про це йдеться на сторінці у Фейсбуці Адвокаційної дорадчої групи (адвокати сімей Небесної Сотні).

Фото: kyivpost.com