Учасники делегації GIZ, очолюваної керівницею кластера Східна Україна, GIZ пані Лєною Флітта, під час відвідання Донеччини провели зустріч із керівництвом області, на якій презентували стратегічні цілі нових проектів організації. Йшлося, зокрема, про партнерське співробітництво щодо охорони здоров’я та соціального захисту населення.

Під час зустрічі делегації з головою Донецької ОДА Павлом Кириленком наголошувалося, що пріоритетними напрямами у сфері охорони здоров’я регіону на сьогодні є створення та розбудова спроможної мережі системи медико-профілактичних закладів, відновлення третинного рівня надання медичної допомоги шляхом створення Обласної багатопрофільної лікарні в Краматорську за сучасними європейськими стандартами, зниження показників дитячої та материнської захворюваності й смертності, підвищення доступності та якості медичної допомоги населенню. Також йшлося про необхідність організації фізичної та психологічної реабілітації постраждалих від збройного конфлікту з урахуванням світового досвіду, захист населення від вакцинокерованих інфекційних хвороб та розбудову регіональної системи громадського здоров’я з урахуванням соціально-політичного стану регіону.

За словами Павла Кириленка, пріоритетним напрямом в галузі регіональної системи організації медицини є збереження психічного здоров’я місцевих мешканців. Доступність та якість психіатричної та реабілітаційно-психологічної допомоги відіграють значну роль у поліпшенні соціально-економічних індикаторів та надання населенню області медичної допомоги. Адже психічні розлади мають суттєвий вплив на структуру хронічних захворювань.

«Завдяки співпраці з GIZ і Люксембурзьким Червоним Хрестом та владою Німеччини відновлено будівлю дитячого відділення на 35 ліжок, яке почало приймати пацієнтів із січня 2018 року. На даний час пройшли лікування 575 дітей із психічними розладами. Надає психіатричну допомогу дітям мультидисциплінарна бригада, до складу якої входять психіатр, психолог, психотерапевт, корекційний педагог, логопед, ерготерапевт. У відділенні створено сприятливі психологічні умови для перебування дітей у стаціонарі та проведення реабілітаційних заходів. Тут є палати для сумісного перебування дітей віком до шести років із батьками», - зауважив Павло Кириленко.

Як відомо, Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH є компанією, що належить уряду Федеративної Республіки Німеччина. Компанія працює по всьому світу.

Донецька область.



На знімках: під час зустрічі делегації GIZ із керівництвом Донецької області в Краматорську.

Фото прес-служби Донецької ОДА.