Головною темою майже для всіх ЗМІ Балканського регіону залишаються наслідки землетрусу в Албанії і підземні поштовхи, що тривають, через які тисячі людей у містах Дуррес і Туман, а також у столиці не зважуються повернутися у свої будинки. Вони живуть у наметах, встановлених у парках, на стадіонах та інших місцях, віддалених від багатоповерхівок.

За даними видання Albania Daily News, кількість загиблих унаслідок землетрусу 26 листопада, сягнула вже 40 осіб. Більшість із них витягли рятувальники з-під руїн на другий день після смертоносного поштовху. В ніч на четвер під завалами в Дурресі й Тумані знайшли 46 чоловік, які вижили, з тяжкими травмами, їх було госпіталізовано.

У середу в Дурресі довелося тимчасово припинити пошуково-рятувальні роботи через новий поштовх магнітудою 5,3. Земля знову захиталася під ногами, коли в сусідньому місті Туман, де працює рятувальний загін з Косово, президент цієї країни Хашим Тачі спілкувався із журналістами та розповідав, чим ще може допомогти Приштина албанцям. За спиною Тачі в кадрах, показаних телеканалами Тирани й Приштини, було видно, як здригалася кілька секунд важка техніка. Учасники імпровізованої прес-конференції поспішили відійти у безпечніше місце.

У четвер прем’єр-міністр Албанії Еді Рама провів екстрене засідання уряду, на якому поінформував про хід рятувальної операції і закликав міністерство оборони встановити контроль над справедливим розподілом матеріальної допомоги населенню, яку Тирана отримала від сусідніх країн. Він заявив, що на даний момент Албанія потребує фінансової допомоги, а не матеріальної, за надання якої в необхідних розмірах подякував своїм колегам з інших країн.