На знімку: під час виступів творчих колективів у районі проведення ООС.

Минулі вихідні в районі проведення операції Об’єднаних сил були позначені не лише тривожними зведеннями з передової... У хвилини відпочинку наші захисники побували на концертах і творчих зустрічах зі своїми улюбленими виконавцями. Під час відвідання Маріуполя та Мар’їнки Академічний ансамбль пісні й танцю Національної гвардії України подарував військовим яскраві емоції на творчому вечорі, а в Краматорську воїни побували на запальному концерті групи «Лісапетний батальйон».

Хореографічні композиції у виконанні артистів балетної групи Ансамблю пісні й танцю Національної гвардії стали справжньою родзинкою творчих програм у прифронтових містах.

— Ми в захваті від Шотландського танцю та неймовірної гри на волинці Василя Нагірного. Це неймовірно — побачити на власні очі такий незабутній виступ, — ділилися враженнями глядачі у військових одностроях.

«Ти знаєш, що ти людина?..» Василя Симоненка, «І мертвим, і живим, і ненарожденим...» Тараса Шевченка, твори Олени Теліги, Лесі Українки та багатьох інших поетів і письменників пролунали зі сцени Мар’їнського районного Будинку культури у виконанні військовослужбовця Національної гвардії Андрія Карпенка. Проведення таких творчих вечорів вже стало доброю традицією в місті, що систематично потерпає від обстрілів російсько-окупаційних військ.

— Проблеми, озвучені в творах українських класиків, актуальні й сьогодні. Адже вже шостий рік поспіль на нашій Батьківщині тривають бойові дії. Ми хочемо, щоб люди розуміли — ми знаходимося на одному боці. Ми хвилюємося за кожного з них і докладаємо всіх зусиль, аби мир та спокій запанував не лише у кожній оселі Донеччини, а й у кожному серці, — каже воїн ЗСУ Андрій.

Також військовослужбовці були запрошені на концерт групи «Лісапетний батальйон», який пройшов у Палаці культури і техніки НКМЗ міста Краматорська, де отримали масу гарного настрою та незабутніх емоцій.

— Я навіть і не міг подумати, що жінки групи можуть так запалити аудиторію. Було дуже весело. Добре, що випадає деколи така нагода відпочити від важких солдатських буднів, — розповів гвардієць Кирило.

Фото прес-центру Об’єднаних сил.