На Донеччині триває Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», в рамках якої школярі та перехожі Мирнограда та Авдіївки отримали листівки із закликами не бути байдужими до цього соціального явища, — поінформували у відділі комунікації ГУ Нацполіції в Донецькій області.

Листівки поширили у містах співробітники поліції Покровської оперзони. До акції долучилися також юні активісти «Ліги майбутніх поліцейських». У Мирнограді зустріч із учнями з проблем насильства в родині та булінгу в шкільному середовищі провів дільничний офіцер відділення поліції В’ячеслав Коваленко. Правоохоронець навів учням кілька прикладів різних видів насильства та зауважив, що найтяжчі наслідки у них наставали саме тоді, коли жертви замовчували цю проблему. Учням були роздані інформаційні листівки із номерами телефонів, куди можна звернутися по психологічну та юридичну допомогу відповідних спеціалістів.

В Авдіївці профілактичну лекцію для батьків учнів провела дільничний офіцер відділення поліції Тетяна Нестерук. Поліцейська ознайомила присутніх із видами насильства й нагадала про адміністративну та кримінальну відповідальність за вчинення таких дій стосовно дітей.

«Діти страждають не лише від насильства стосовно себе, а й, спостерігаючи за жорстокістю у своїй сім’ї, у майбутньому переносять цей негативний досвід у власне життя», — зауважила вона.