Це вже дванадцята благочинна місія професора до Львова. Співпраця розпочалася в 2012 році, коли напередодні Євро-2012 з ініціативи німецьких футбольних уболівальників лікар протягом тижня безплатно оперував львівських дітей. Відтоді пластичний хірург двічі на рік надає допомогу пацієнтам зі складними вродженими чи набутими вадами і передає свій досвід львівським медикам.

Як повідомила прес-служба міськради, цього разу для оперативного лікування було відібрано 50 пацієнтів. Наступного року у восьмій лікарні, де діє опіковий центр, німецького хірурга чекають навесні.

«Ми робимо досить складні операції, — розповів Клаус Екснер. — Багато дітей не могли навіть розплющити очі, щоб щось побачити. Чимало пацієнтів були з вродженими вадами».

Протягом 7 років німецький хірург проконсультував 560 пацієнтів та провів з львівськими колегами 230 складних операцій.

«Завдяки такій співпраці, — вважає начальник управління охорони здоров’я міськради Володимир Зуб, — українські пацієнти отримали якісну медичну допомогу, а наші лікарі освоїли нові види пластичних та реконструктивних втручань. Щороку до Львова приїжджає дедалі більше пацієнтів з інших регіонів, бо лікарі 8-ї лікарні роблять надскладні операції, які не практикують в інших обласних центрах».