Про його можливість говорили на Євромайдані напередодні. Проте ніч на 16 січня минула спокійно. За деякими підрахунками, боронити Майдан з вечора зібралося близько 10 тисяч мітингувальників. До них із трибуни зверталися лідери опозиційних фракцій та розповідали, чому не можна ухвалювати проект бюджету на наступний рік. А ще заспокоювали: скоріш за все, штурму не буде і вся ця історія — провокація проти Майдану.

До речі, можливе застосування сили заперечили й у Міністерстві внутрішніх справ. «У деяких інформагентствах з’явилася інформація про те, що МВС стягує в центр Києва додаткові сили міліції у зв’язку з можливим розгоном мітингувальників у центрі столиці. У зв’язку з цим МВС повідомляє, що наразі ніяких додаткових сил міліції в центр Києва не направляють. Це чергова ротація правоохоронців, які чергують у центральній частині столиці для забезпечення охорони громадського порядку», — йдеться у повідомленні УЗГ МВС України.

Уже вдень біля Євромайдану були помічені близько двох сотень молодиків спортивної статури. Провокацій чи сутичок, щоправда, не було. Водночас підозрілих осіб охорона Майдану ретельно перевіряла на наявність зброї. У комендатурі повідомили, що знають про плани молодиків, і стоятимуть на заваді будь-яких конфліктів.

Київ. Хрещатик. 

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.