У ньому взяли участь 2,5 тисячі респондентів. На презентації результатів дослідження міський голова Володимир Буряк зазначив, що у Запоріжжі вперше провели таке опитування.

Інститут соцдосліджень та громадських ініціатив вивчив основні очікування городян від бюджету за районами міста і за окремими сферами. Містяни назвали успішні ініціативи міської влади і ті, які потребують продовження реалізації, важливі для них проблеми.

Зокрема, серед успішних проектів опитані відзначили запуск великих комунальних автобусів — 70,7%, благоустрій міста — 34,4%, ремонт міських доріг та тротуарів — 22,2%, новий термінал запорізького аеропорту — 18,2%, оновлення парку тролейбусів і трамваїв — 17,7%. Водночас запоріжців хвилюють питання благоустрою міста, довкілля, роботи громадського транспорту, які потрібно розв’язувати першочергово. При цьому на першому місці саме благоустрій міста.

Для всіх районів є важливим завершення будівництва нових мостів. Є свої пріоритети і в окремих галузях. Зокрема, серед проблем власників будинків для опитаних на першому місці — стан внутрішньобудинкових мереж, повідомляє прес-служба Запорізької міськради.

Фото надано Андрієм ТОНКОШКУРОМ.