Заборгованість перед ними — 540 тисяч гривень. А все через те, що Менська міська рада односторонньо зменшила суму співфінансування центральної районної лікарні на 444 тисячі гривень. Про це оголосила на сесії Менської районної ради начальниця фінансового відділу райадміністрації Оксана Булавка.

Протистояння між районною та міською владою тягнеться тут уже давно — виникали конфліктні ситуації і стосовно бібліотеки, і приміщень для розміщення апарату. А вся причина в тому, що триває ненормальна ситуація, коли в районі керують і адміністрація, і дві ради — районна та міська, що фактично є радою об’єднаної територіальної громади. Цього разу протистояння чиновників вдарило по медиках.

Як вирішити конфліктну ситуацію тут не знають і посилаються на обласну адміністрацію. Заступниця начальника фінансового управління Менської міської ради Алла Нерослик розповіла місцевим виданням, що рішенням сесії кошти було спрямовано на область для закупівлі інсуліну і, як наслідок, співфінансування лікарні недовиконано більш як на 400 тисяч гривень.

На що розраховували мудрагелі із владних кабінетів — ніхто пояснити не може.