Ця дата не випадкова, адже саме 7 грудня 1990 року Верховна Рада ухвалила Закон «Про місцеве само-врядування». Відтоді в самоврядних органах та громадах відбулося чимало змін, та особливо помітними вони стали з початком реформи децентралізації.
Нині українські новатори місцевого розвитку розробляють і втілюють у життя проекти, що докорінно змінюють території та буття людей, які на них проживають, отримуючи за це шану від земляків та визнання від держави за «Кращі практики місцевого самоврядування».

Нова влада, продовжуючи лінію докорінних змін у країні, поставила перед собою амбітну мету — завершити реформу наступного року та провести місцеві вибори за новим виборчим законодавством.

Експертну допомогу з багатьох питань, у тому числі й у виборчому, нам надають міжнародні організації, зокрема, Рада Європи через свою програму «Децентралізація та реформа місцевого самоврядування в Україні». Та головне, щоб ця амбітна мета була сприйнята людьми. Тож і рішення мають ухвалюватися з урахуванням думки громад та і особливостей тих чи інших територій.

На знімку: переможці всеукраїнського конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування».

Фото прес-центру ініціативи «Децентралізація».