Цього року її символом стали помаранчеві парасольки: адже помаранчевий колір обраний міжнародною спільнотою як символ надії на краще майбутнє, де жінки не піддаються насильству.

Як поінформували у прес-службі Маріупольської міськради, акція стала одним із численних заходів у рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». «Головне, щоб людина, яка зіткнулася з домашнім насильством, знала — вона не одна.

Можна звернутися на лінію «102» і до наших служб, які готові простягнути руку допомоги та підтримати», — зазначила начальник відділу у справах сім’ї департаменту соціального захисту населення міськради Ірина Бойченко.

На відрізку від підземного переходу до Театральної площі розташувалися інформаційні столи. Організатори акції інформували маріупольців про дієві законодавчі інструменти з протидії домашньому насильству. Також на місці працювали фахівці мобільної бригади соціально-психологічної допомоги міськради. Вони щодня надають психологічну, правову та медичну допомогу постраждалим. Студенти маріупольських вишів роздавали інформаційні листівки.

До речі, у Маріуполі діє служба анонімної психологічної та юридичної підтримки. Телефони довіри: 24-99-99, 097-488-76-26, з понеділка по четвер з 8.00 до 17.00 і у п’ятницю з 8.00-16.00.