Відтепер не тільки в Маріуполі, а й у Краматорську, Покровську, Слов’янську, Бахмуті і Волновасі функціонує сервіс з онлайн-моніторингу ситуації в місті, повідомляє відділ комунікації ГУ Нацполіції в Донецькій області.

Перший телеграм-форум «Маріуполь — безпечне місто» було запущено 16 жовтня. Проект дає змогу вчасно виявляти події, що загрожують життю, здоров’ю громадян, публічній безпеці, порушують правила благоустрою та заважають штатному функціонуванню систем життєзабезпечення міста. Інновація дає можливість оперативніше реагувати на події, що потребують негайного втручання правоохоронних органів, органів місцевого самоврядування та комунальних служб.

За два місяці до форуму приєдналися понад 5500 жителів, надійшло майже 300 повідомлень. Аналогічні інноваційні проекти відтепер запущено в інших територіальних підрозділах поліції області.

Але результативність функціонування онлайн-форуму, за словами правоохоронців, залежить не тільки від компетентності задіяних у ньому служб, а й від виваженого ставлення громадян до повідомлень, які вони викладають у групу. Узагальнена статистика реагувань показала, що 20 відсотків від загальної кількості повідомлень, на які виїхали наряди поліції, на місці події не підтверджуються. Отже, кожне п’яте звернення з тих, що надійшли, містило помилкову або неправдиву інформацію.