Проректор Київського національного університету Світлана Гаркавенко та голова делегації Технологічного університету Цілу Чжан Хун’ї.

Міністерство освіти КНР видало відповідну ліцензію на двадцять років.

Цій події передувала напружена робота, адже до такої співпраці влада Піднебесної запрошує найкращі університети світу. До них долучився і Київський національний університет технологій та дизайну. Чи не головним аргументом на користь такого вибору була висока кваліфікація його випускників з КНР.

— Здобувати освіту на першому курсі Українського інституту в Технологічному університеті Цілу розпочали 224 студенти, — розповідає ректор КНУТД, професор Іван Грищенко. — Навчальний процес там забезпечують викладачі нашого університету за трьома спеціальностями: дизайн візуальних комунікацій, біотехнології та хімічна інженерія. Фінансування забезпечує Міністерство освіти Китаю. Є окремий навчальний корпус, підготовлено 40 двокімнатних квартир для українських викладачів. Китайська сторона забезпечує втричі вищу заробітну плату, ніж в Україні, оплачує переліт.

Для підбиття перших підсумків роботи в Києві побувала делегація технологічного університету Цілу під керівництвом заступника секретаря парткому Чжан Хун’ї. Було проведено спільне засідання наукових рад двох університетів. Звичайно, перше, що цікавило представників КНУТД, чи задоволена китайська сторона нашими педагогами та рівнем викладання.

— Багаж знань, досвіду викладачів у КНУТД великий, — запевнив директор Київського інституту в університеті Цілу Чжен Чжан. Студенти сприйняли їх із захопленням.

Під час зустрічі сторони узгодили навчальні плани і програми. У майбутньому разом з викладачами КНУТД в Китаї планують готувати не лише бакалаврів, а й магістрів та докторів філософії.

Колеги з Китаю ознайомились з роботою факультету біофармацевтичних технологій, оглянули виставки робіт студентів факультету дизайну.

За підсумками зустрічі підписано договір про обмін студентами та викладачами. Через таку співпрацю народи двох країн краще пізнають один одного.

Фото надане КНУТД.