Літературно-меморіальний комплекс «Анатолій Овсієнко. Зцілення сміхом», відкритий у Вугледарі просто неба, присвятили видатному земляку-гумористу. Ініціатором його створення став колектив місцевої бібліотеки. Будинок, де жив і творив письменник, прикрасили муралом. Тут встановили літературні лавки та ліхтарі, розкриту книгу. Для бібліотеки замовили нові видання збірок автора, в тому числі шрифтом Брайля.

Проект був реалізований на умовах співфінансування: 70% з державного бюджету, 30% — з місцевого. Автор ідеї — бібліотекарка Олена Шаніна, а сприяли втіленню задуму не тільки її колеги, а й активні жителі Вугледара. Ілюстрації до нових видань творів малювали місцеві художниці Світлана Загрунна та Роза Гонтар. Підприємець Олександр Шешиков допоміг із лавочками та ліхтарями. Певну частину роботи також виконали комунальні підприємства й волонтери.

«У результаті такої синергії у Вугледарській ОТГ з’явився новий сучасний культурний простір із чудовим муралом, — наголосив вугледарський міський голова Андрій Сілич. — Вийшли друком нові видання збірок творів Анатолія Овсієнка, зокрема й надруковані шрифтом Брайля. Та, мабуть, головне, що творча спадщина поета не зникне, не загубиться в часі, а нові покоління донеччан, вивчаючи історію рідного краю, вшановуватимуть талановитого земляка».