Школі мистецтв у селищі Заводське вже 26 років. Старе приміщення стало непридатним для навчання. За фінансової підтримки Програми DOBRE, йдеться про майже мільйон гривень, закупили будматеріали, громада зі свого боку оплатила роботи.

Участь у церемонії відкриття брала директорка місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні Сюзан Фріц. «Якісно надані послуги, створення робочих місць та організація дозвілля — запорука успішного розвитку громади. Це хороший приклад спільно реалізованого проекту. Закликаю вас бути такими ініціативними й надалі, бо ваша залученість у майбутньому забезпечить успіх усієї України», — зазначила Сюзан Фріц.

«Ми надзвичайно задоволені новим приміщенням. Тут вчаться діти з сіл зі всієї округи, приїжджають навіть учні з райцентру — міста Чорткова. Поки що школа фінансується нашою громадою, але якби грошей виділила і держава — змогли б прийняти ще більше охочих. До речі, у нас з’явилася і платна група занять фітнесом для дорослих», — розповіла директорка школи мистецтв — центру народної творчості Наталя Папушак.

«Відновлення частини одного з найбільших на Тернопільщині будинків культури було надзвичайно амбітним задумом, — каже голова Заводської об’єднаної громади Людмила Павлінська. — Але завдяки роботі нашої команди, допомозі партнерів ми впоралися. Пишаємося, що в такій маленькій громаді, як наша, діти можуть розвивати свої мистецькі таланти».

На другому поверсі тепер працює школа мистецтв, унизу — зал для засідань місцевого самоврядування та проведення зустрічей. «Бачу позитивні зміни, які відбуваються завдяки реформі децентралізації, зокрема за підтримки USAID. Ці результати отримано насамперед завдяки лідерству місцевого самоврядування, вашому внеску в цю роботу. Тому бажаю вам успіху», — сказала Сюзан Фріц.