В ньому під одним дахом розташовані пожежно-рятувальний підрозділ, поліцейська та медична станції.

Тож в урочистостях із нагоди відкриття центру взяли участь керівники головних управлінь ДСНС і Національної поліції в області, представники районної та місцевої влади, громадськості. Звертаючись до присутніх, промовці наголошували на тому, що поява такого осередку безпеки дасть змогу рятувальникам, поліцейським і медикам швидше реагувати на ті чи інші надзвичайні події. А в багатьох випадках саме від оперативності цих служб залежить збереження життя та здоров’я земляків, їхнього майна.

Старожили тішилися з того, що в цей віддалений «куток» області й району знову повертаються найнеобхідніші для його життєзабезпечення служби та фахівці. Адже колись Оболонь була районним центром. Два роки тому вона стала «столицею» місцевої об’єднаної територіальної громади. 

При цьому, скажімо, тамтешній пожежно-рятувальний підрозділ обслуговує не лише ОТГ, а й сім (!) довколишніх сільрад. Подякувавши його бійцям за службу, начальник Головного управління ДСНС в області Володимир Салогуб вручив представникам підрозділу стаціонарну й автомобільну радіостанції.