Чортків на Тернопільщині отримає оцифровані версії восьми найбільш туристично привабливих об’єктів міста, які можна буде розглядати на екрані смартфона просто навівши його на спеціальну листівку, повідомляють на сайті міськради.

Кишенькове місто — це Чортків, який можна роздивлятися у смартфоні. Ідею на проект Re_HERIT підготувала начальниця відділу туризму Чортківської міськради Оксана Свистун. До проекту підключилася місцева ГО «Центр Ініціатива». 

На реалізацію проекту Чортків отримає п’ять тисяч євро, долучиться до фінансування й місто. До переліку об’єктів, 3D-версію яких згодом можна буде розглядати у смартфоні, потрапила будівля Чортківської міськ-ради, Стара ратуша та годинникова вежа, Домініканський костел, церква Вознесіння Господнього, церква Успіння Пресвятої Богородиці, церква Святої Покрови, нова синагога, Чортківський замок. Утіленням проекту займатимуться львівські спеціалісти від Skeiron, котрі працюють над оцифруванням культурної спадщини. Поки що в Україні такий проект втілили лише у Львові.